Van den Brom duidelijk: ''Daar is nog veel winst te behalen''

FC Utrecht wil dit seizoen écht de top drie aanvallen. FC Utrecht-trainer John van den Brom is niet verbaasd door de uitspraken van grootaandeelhouder Frans van Seumeren.

"Het is niet voor het eerst dat dit wordt geroepen. Voor mij is het zaak dat wij de selectie die we vorig seizoen hadden kunnen houden en dat we het kunnen versterken. Ik vind dat je ambitieus moet zijn en dat moet je nastreven. Uiteindelijk moeten we kijken of het gaat lukken, we kunnen in ieder geval niet met zekerheid zeggen dat we derde worden", zegt Van den Brom in gesprek met FOX Sports.

Hoewel de oefenmeester graag zijn selectie intact houdt, wil hij wel doorselecteren. "Wat goed is, willen we graag behouden. Maar we kunnen ons ook versterken, we willen de groep minder groot hebben. Belangrijk is wel dat je de huidige selectie wel zoveel mogelijk bij elkaar houdt", vervolgt Van den Brom. "We hebben vorig jaar fantastische wedstrijden gespeeld, maar ook heel slechte. Het heeft tijd nodig, maar ik zag dat er verbetering in zat."

"We hebben vorig seizoen heel veel doelpunten gemaakt, wel veel via verschillende spelers, maar we hebben er ook te veel tegen gekregen", weet Van den Brom. "Daar is nog veel winst te halen. Een verdediger halen betekent niet dat je minder tegengoals krijgt, je moet het als team doen. De constantheid moeten we vasthouden en we moeten veel wedstrijden spelen. Dat moet rustig ingeslepen worden."

FC Utrecht zal de bekerfinale tegen Feyenoord niet spelen, maar als het nergens om gaat hoeft het voor Van den Brom ook niet. "Een finale zonder dat er iets te winnen valt, dat is niks voor mij. Al het mooie aan een finale is al weggepikt van ons. Ik ben er wel overheen aan het groeien", besluit Van den Brom.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand