Lof voor St. Jago: ''Top van Nederland kan hij zeker halen''

0
Lof voor St. Jago: ''Top van Nederland kan hij zeker halen''

Tommy St. Jago debuteerde dit seizoen voor FC Utrecht en maakte al veel indruk bij Jong FC Utrecht. De 20-jarige verdediger hoopt volgend seizoen opnieuw een stap te kunnen zetten.

"Door de blessure van Willem Janssen en de schorsing van Sean Klaiber was de kans groot dat ik die wedstrijd zou spelen. Ik heb laten zien dat ik het niveau van de Keuken Kampioen Divisie aankan. Nu is het tijd voor de volgende stap", zegt St. Jago in gesprek met Algemeen Dagblad.

"Dat was een magisch moment, het voelde alsof ik in een potje FiFa was beland. Dat gebeurde mij ook toen ik voor Jong Utrecht debuteerde tegen Roda", doelt St. Jago op de strafschop, die hij weg gaf. "Gelukkig stopte Jeroen Zoet de penalty en mocht ik een paar weken later in het bekerduel met Go Ahead Eagles (1-4 zege, red.) opnieuw invallen."

De verdediger is duidelijk als gevraagd wordt, wat hij moet verbeteren. "Ik moet leren sneller te anticiperen op spelsituaties. Dan geef ik mijzelf meer tijd om mijn kwaliteiten te benutten. Welke dat zijn? Ik ben sterk in het één-tegen-één-duel, neem graag het initiatief en kan goed indribbelen."

Jurriën Timber speelde in de jeugd samen en voorspelt een grote carrière. "Je bent nu al goed genoeg voor het eerste elftal van Utrecht. De top van Nederland kun jij zeker halen", aldus de jeugdspeler van Ajax.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›