''Het kan niet zijn dat wanbeleid uit het verleden beloond wordt''

0
''Het kan niet zijn dat wanbeleid uit het verleden beloond wordt''

Vanwege het coronavirus mag er in Nederland tot 1 september geen betaald voetbal worden gespeeld en daardoor lopen de clubs veel inkomsten mis. De supporters van FC Utrecht hoeven zich echter niet druk te maken over een mogelijk faillissement. 

"Nee, FC Utrecht valt niet om. Uiteindelijk worden wij ook geraakt en dus zullen we creatief moeten zijn", vertelt algemeen directeur Thijs van Es in gesprek met Voetbal International. "Ook wij hebben NOW aangevraagd, maar dat zal elke club hebben gedaan. Het gaat er nu om dat je als club kritisch kijkt naar je organisatie. Hoe kun je kosten drukken? Waar valt er nog wat te verdienen?"

"Zo hebben wij er vrij snel voor gekozen als directie geld in te leveren en volgt de spelersgroep", vervolgt Van Es. "Het is goed dat er een noodfonds komt, alleen zullen we goed moeten kijken wie waar recht op heeft. Het kan niet zijn dat wanbeleid uit het verleden beloond wordt. Het gaat zoals wel vaker in deze tijd over solidariteit. Iedereen zal een duit in het zakje moeten doen", besluit de bestuurder. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›