FC Utrecht wil bekerfinale in juli: ''In Duitsland of op Bonaire''

0
FC Utrecht wil bekerfinale in juli: ''In Duitsland of op Bonaire''

FC Utrecht heeft de meningen van Louis van Gaal, Marco van Basten, Willem van Hanegem en Guus Hiddink in de strijd gegooid om een bekerfinale af te dwingen, zo weet de Telegraaf te melden. De advocaten Jeroen Bedaux en Frans de Weger hebben inmiddels een 'vuistdikke zienswijze' ingediend bij de UEFA en verwachten rond 17 juni uitsluitsel. 

"Zoals Van Gaal en Van Basten het misschien wel het meest extreem verwoorden: het niet spelen van de finale zou krankzinnig, ridicuul zijn", staat in het dossier. "Een van de handvatten die de UEFA guidelines geven, is de publieke perceptie van oneerlijkheid. En deze voetbaliconen hebben zich in niet mis te verstane bewoordingen uitgelaten dat de finale moet worden gespeeld."

"Waarom niet in juli als je kijkt hoe soepel het nu in de Bundesliga gaat? Óf in het buitenland. Dat zou – na een quarantaine van de Feyenoord- en FC Utrecht-selectie – net over de grens in Duitsland kunnen, maar eventueel ook op Bonaire", legt De Weger uit. "In die Nederlandse gemeente heeft het coronavirus veel minder om zich heen gegrepen. Explore all options. De KNVB doet dat niet, dus zijn wij maar op die stoel gaan zitten. Zo hopen we de UEFA te overtuigen", vervolgt hij. 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›