'Onder meer Utrecht grootste verliezer, financiële compensatie gepast'

0
'Onder meer Utrecht grootste verliezer, financiële compensatie gepast'

SC Cambuur en De Graafschap gaan maandag met de KNVB in gesprek over financiële compensatie. De twee clubs liepen promotie naar de Eredivisie mis, omdat het Nederlandse profvoetbal voortijdig werd beëindigd vanwege de coronacrisis. Mogelijk wordt de zaak ook voor FC Utrecht interessant. 

Een van de belangrijkste vragen is hoe groot de financiële schade is, schrijft het Algemeen Dagblad. Met name Cambuur sorteerde al voor op de Eredivisie en begon in de winterstop al met investeren. Daarnaast zijn er sponsorpakketten verkocht met Eredivisie-voetbal in het vooruitzicht. 

FC Utrecht mocht de bekerfinale tegen Feyenoord spelen en maakte vanuit die positie kans op Europees voetbal. Daarnaast mocht de ploeg deelnemen aan de play-offs, maar vanwege de coronacrisis is het Willem II dat het ticket voor Europees voetbal krijgt. 

'Zonder twijfel zijn Cambuur en De Graafschap de grootste verliezers van het KNVB-besluit, samen met eredivisionist FC Utrecht. Financiële compensatie is gepast.' De vraag is wel waar het geld vandaan moet komen: de KNVB, het solidariteitsfonds of moet de overheid bijspringen? 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›