FC Utrecht bereikt akkoord: spelers, technische staf én directie leveren in

0
FC Utrecht bereikt akkoord: spelers, technische staf én directie leveren in

De spelers, technische staf en directie van FC Utrecht zijn akkoord met een tijdelijke salarisverlaging. Dat meldt de club zondagochtend. Daarmee is FC Utrecht, na PSV, Sparta, Heracles Almelo, FC Groningen, FC Twente, VVV-Venlo en PEC Zwolle de achtste club van Nederland die dit doet. 

Het akkoord van werkgeversorganisatie FBO en spelersvakbonden VVCS en ProProf diende als basis voor het akkoord. "Uiteraard zijn wij als spelersgroep ons bewust van de impact die het coronavirus heeft over de hele wereld, dus ook in onze directe omgeving", vertelt aanvoerder Willem Janssen op de clubsite.

"Ook als blijk van waardering en solidariteit richting onze trouwe supporters en partners hebben wij het voortouw genomen door middel van deze tijdelijke salarisverlaging. Ik ben blij dat we een unaniem akkoord hebben bereikt."

"In de gesprekken met de spelersraad was direct duidelijk dat de spelers ook hun steentje bij wilden dragen in deze tijd van inkomstenderving", valt algemeen directeur Thijs van Es zijn aanvoerder bij. "Als club willen we niet bij de pakken neer zitten in deze tijd, maar zoeken we juist naar mogelijkheden hoe we toch door kunnen gaan op de lijn die we te pakken hadden. De spelersgroep staat volledig achter deze plannen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›