Bulthuis 'koos voor het geld': ''Moest de koeien van het veld jagen''

0
Bulthuis 'koos voor het geld': ''Moest de koeien van het veld jagen''

Dave Bulthuis heeft het prima naar zijn zin bij Ulsan Hyundai, in Zuid-Korea. De voormalig speler van onder meer FC Utrecht heeft het beter naar zijn zin dan toen hij in de zomer van 2017 1. FC Nürnberg verruilde voor FK Qabala uit Azerbeidzjan. 

Bulthuis was op weg naar FC Zürich in Zwitserland, maar koos voor het geld. "Die club wilde opeens het dubbele aan salaris betalen. Toen stond ik voor de keuze: ga ik voor het geld of voor het sportieve?" Het werd het geld, maar een sportief succes bleef uit. "Aangezien er elf buitenlandse jongens waren gehaald en de trainer vooral buitenlandse aanvallers in de basis wilde zien, had ik daar weinig meer te zoeken. Sportief gezien stelde het ook heel weinig meer voor. Soms moest je de koeien van het veld jagen."

In januari 2018 kwam Bulthuis naar Heerenveen, om in januari 2019 naar Zuid-Korea te verkassen. Ondanks de coronacrisis is Bulthuis gelukkig aldaar. "Zuid-Korea is nu een van de veiligste landen ter wereld", vertelt Bulthuis tegenover De Telegraaf. "Alleen al op trainingsdagen wordt iedereen op de club twee keer getest. Alles wordt heel scherp in de gaten gehouden door de autoriteiten. Het dagelijks leven is hier weer vrij normaal nu."

Bulthuis werd in de zomer van 2009 overgenomen vanuit de jeugd van FC Volendam. Twee jaar later stroomde Bulthuis door naar het eerste elftal, om in de zomer van 2014 naar 1. FC Nürnberg te vertrekken.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›