Hake: ''Ik moet niet blind achter Van den Brom aan gaan lopen''

2
Hake: ''Ik moet niet blind achter Van den Brom aan gaan lopen''

René Hake verraste dit seizoen met Jong FC Utrecht en eindigde als twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie. Voor de oefenmeester een goed eerste seizoen, als gekeken wordt naar de eerdere jaren in de eerste divisie.

"Ik ben er blanco ingestapt en van daaruit aan de slag gegaan om er mijn eigen dingen aan toe te voegen. Kleine veranderingen kunnen al een heel positief effect hebben. Daar hebben we met de hele staf naar gekeken. Heel veel jongens voelden het ook zo. Zeker jongens die er al een tijdje speelden vroegen zich echt af of het wel goed was voor hun ontwikkeling om te blijven. Ik ben daar met open vizier ingegaan en dat heeft gewerkt", zegt Hake bij Een Berg Sport.

Vooral de oefenmeester was het wennen om als 'tweede' trainer te fungeren. "Dat is zo, maar het is ook maar net hoe je er naar kijkt. Je hebt gewoon de verantwoordelijkheid naar een volwassen elftal in een volwassen competitie, zo is het hoe ik er naar kijk. Natuurlijk heb je te maken met een eerste elftal, dat klopt, maar voor mij is dat geen probleem. Ik heb ook op die stoel gezeten, dus ik weet wat daar kan spelen."

"Natuurlijk, je ambieert altijd meer, maar dit voelde gewoon heel goed. Op het moment dat het goed voelt met Jordy (Zuidam) en met John (van den Brom) kun je ook echt je steentje bijdragen. Daarnaast heeft John aangegeven dat ik mijn eigen plan moest trekken en niet blind achter hem aan moest gaan lopen. Voor mij des te meer een reden destijds om het te doen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 15 Jun 2020 om 10:20
  • Quote van 23 May 2020 om 17:23
   Hake heeft wat bewezen, dat kan Brommetje nog niet zeggen.............
  o voor het gemak vergeten weff de overwinningen op psv en ajakkesmaar ff...
 • 23 May 2020 om 17:23
  Hake heeft wat bewezen, dat kan Brommetje nog niet zeggen.............
zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›