Berger: ''Als AZ dat kan, moet FC Utrecht het zeker kunnen''

0
Berger: ''Als AZ dat kan, moet FC Utrecht het zeker kunnen''

Han Berger was in drie periodes werkzaam bij FC Utrecht. De 69-jarige oud-trainer was tweemaal hoofdtrainer in de Domstad en werkte ook nog drie jaar als technisch directeur. Een nieuwe functie bij FC Utrecht sluit Berger uit.

"Dat denk ik niet", zegt hij in gesprek met Forza Magazine. "Ik ben bijna 70 en ik ambieer geen fulltime job meer. Door mijn rol bij de KNVB mag ik trouwens geen bestuursfunctie of werkzaamheden verrichten voor een Nederlandse betaalde club om belangenverstrengeling te voorkomen.

Berger heeft wel contact met FC Utrecht-bestuurders. "Ik praat wel eens met Frans van Seumeren. FC Utrecht is heel veel dank aan hem verschuldigd. Hij heeft de club met oprechte clubliefde gered. Ik spreek ook Jordy Zuidam regelmatig. Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld in zo'n moeilijke functie", aldus Berger, die te spreken is over het huidige FC Utrecht.

"Utrecht staat er behoorlijk goed voor", vindt hij. "Ik hoop dat ze in staat zijn om eindelijk eens structureel aan te haken bij de top vier, want ik reken AZ daar ook bij. Als AZ dat kan, moet FC Utrecht het zeker kunnen. Dat is een aantal keren gelukt, maar het is nooit structureel gebleken. Het zou mooi zijn als dat nu eens zou lukken op een financieel verantwoorde manier", besluit Berger.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›