'Pas na 17 juni bekend of FC Utrecht de Europa League in gaat'

0
'Pas na 17 juni bekend of FC Utrecht de Europa League in gaat'

Het gesprek tussen FC Utrecht en de KNVB liep op niks uit. De UEFA moet FC Utrecht nu verder helpen, zo meldt Voetbal International.

De KNVB moet uiterlijk 25 mei aangeven welke clubs het inschrijft voor de Europese competities. Een commissie van de UEFA zal vervolgens moeten bepalen of de KNVB juist heeft gehandeld. 

Stel dat de UEFA besluit dat de KNVB niet juist heeft gehandeld bij de verdeling van de Europese tickets, dan zal het terug moeten naar de tekentafel. Die uitslag wordt pas na 17 juni verwacht, als de UEFA Executive Committee (Exco) bij elkaar komt. Is dat de uitkomst, dan heeft de voetbalbond er een serieus hoofdpijndossier bij. Mocht de UEFA de KNVB in het gelijkstellen, dan zal FC Utrecht zich naar alle waarschijnlijkheid tot het CAS wenden.

Pas als de Domstedelingen ook bij het CAS niet verder komen, speelt het elftal van trainer John van den Brom definitief geen Europees voetbal. Dan wacht mogelijk alsnog een ceremoniële bekerfinale, ergens eind 2020. Het enige wat dan nog rest is een vierde dennenappel in de prijzenkast.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›