Sturing legt vinger op zere plek: ''AZ en FC Utrecht zijn verder''

0
Sturing legt vinger op zere plek: ''AZ en FC Utrecht zijn verder''

Edward Sturing heeft grote zorgen om Vitesse. Volgens het clubicoon moet de club weer snel in rustig vaarwater komen, anders kan het volgens Sturing weleens verkeerd aflopen.

"We staan met Vitesse op een kruising van wegen", vertelt hij in gesprek met de Gelderlander. "Het verloop in de top is veel te groot. De club is de voorbije jaren Joost de Wit (algemeen directeur, red.) kwijt geraakt. Mohammed Allach (technisch directeur, red.) is vertrokken", blikt Sturing terug. 

"Leonid Slutsky is als trainer verdwenen, Joseph Oosting heeft even voor de groep gestaan en daarna kwam ik weer", legt hij uit. "Er is geen continuïteit in de club. Geen structuur. Al jaren dienen trainers hier hun contract niet uit. Ze stappen op of worden ontslagen. Dat zorgt voor onrust in alle geledingen van de club. Kijk naar de financiën, die al jaren gigantisch onder druk staan", aldus Sturing. 

"De coronacrisis doet pijn. Maar dit kan ook een mooi omslagpunt zijn voor Vitesse. Dit is hét moment om jeugdspelers te laten doorstromen. Om herkenbaar te worden", vervolgt hij enthousiast. "Dat proces begeleiden, had ik heel erg leuk gevonden. We moeten niet kijken naar AZ of FC Utrecht. Die clubs zijn verder. Vitesse moet een visie krijgen. Met rust en stabiliteit", besluit Sturing. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›