Dessers: ''Vervelend dat Derksen mij altijd moest hebben''

Cyriel Dessers voert samen met Steven Berghuis de topscorersranglijst aan. De oud-spits van FC Utrecht hoopt uitgeroepen te worden tot topscorer van de Eredivisie, maar heeft dit seizoen in ieder geval afgerekend met zijn criticasters.

Zo was Johan Derksen vaak kritisch op de Belgische aanvaller. "Wat moet ik daarop zeggen?", vraagt Dessers zich hardop af in gesprek met Veronica Inside. "Ik vond het wel vervelend dat hij (Johan Derksen, red.) mij altijd moest hebben. Maar ik denk dat ik hem dit seizoen wel antwoord heb gegeven op het veld."

Dessers neemt Derksen wel serieus als analist. "Hoe lang doet die man dit al? Hij verdient er zijn geld mee, dus hij zal toch wel iets kunnen? Er kijken genoeg mensen naar, dus dat is ook een kwaliteit", aldus de spits van Heracles Almelo, die Derksen wel een voldoende geeft. "Hij kan er net mee door, een 5,5."

De Belg vindt Derksen niet de beste analist. "Ik vind Arnold Bruggink heel goed", geeft hij aan. "Hij heeft altijd een sterke en goede mening, zonder iemand persoonlijk af te branden. Hij zal eerder zeggen: die jongen was niet zo gelukkig vandaag. Hij zal nooit zeggen: die kan er echt helemaal niks van."

Zijn ploeggenoten bij Heracles Almelo praten ook weleens over analisten. "Sommigen zijn geen fan van Kenneth Perez, omdat hij zo hard is, denk ik. Ik vind hem, zeker als het over voetbal gaat, wel goed. Dus ik sluit me daar niet echt bij aan. Bij de wedstrijden van Heracles zitten vaak dezelfde analisten, bijvoorbeeld Simon Cziommer en Maduro. Die vind ik allemaal wel goed", besluit Dessers.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand