Driessen over FC Utrecht: ''Logisch dat Feyenoord dat ticket krijgt''

1
Driessen over FC Utrecht: ''Logisch dat Feyenoord dat ticket krijgt''

Clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie komen mogelijk met elkaar overhoop te liggen. Dat verwacht Valentijn Driessen, die komend seizoen een Eredivisie verwacht met twintig clubs.

"Dat RKC en ADO eventuele degradatie aanvechten, ligt voor de hand omdat beide clubs zich qua punten veilig zouden kunnen spelen in de Eredivisie", schrijft Driessen in De Telegraaf.  In deze discussie is tevens belangrijk of koploper Ajax kampioen wordt of alleen als nummer één het mooiste Champions League-ticket krijgt. Komt er geen kampioen, dan kan je in het verlengde daarvan geen clubs laten degraderen."

Driessen ziet ook een flinke puzzel bij de verdeling van de Europese tickets. "Logisch als Feyenoord als nummer drie het gegarandeerde ticket voor de groepsfase van de Europa League (normaal voor de bekerwinnaar bestemd) ontvangt, PSV een voorrondeticket als nummer vier krijgt, maar moet het laatste plaatsbewijs naar nummer vijf Willem II of nummer zes FC Utrecht?", vraagt hij zich af.

"Willem II staat drie punten voor, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld en een minder doelsaldo dan FC Utrecht", vervolgt Driessen. "Dat ontbrekende duel is Ajax-thuis. Wordt het laatste resultaat van Willem II geschrapt (2-0 verlies bij Feyenoord) dan blijft de club op vijf staan. Ook dit is een klusje voor de KNVB."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Apr 2020 om 11:11
    Natuurlijk snappen we dit standpunt wel. Zo bang dat Utreg het landkampioenschap zal afpikken. Zo bang...................................
zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›