Van Veen beste FC Utrecht-spits? ''Daarom wint hij van Haller en Mols''

1
Van Veen beste FC Utrecht-spits? ''Daarom wint hij van Haller en Mols''

In deze voetballoze periode wordt er ook vaak teruggeblikt op het verleden. Mikos Gouka en Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad stellen hun allerbeste FC Utrecht-elftal ooit samen.

Wijffels kiest op doel voor Hans van Breukelen. "Hij krijgt de voorkeur boven Michel Vorm en Jan-Willem van Ede", zegt de journalist in het Algemeen Dagblad. Gouka is het daarmee eens. "Simpelweg de beste keeper die ooit bij FC Utrecht onder contract heeft gestaan."

In de spitspositie kiezen beide journalisten voor Leo van Veen. "Mister FC Utrecht scoorde 146 keer voor de club en werd in de jaren 70 acht seizoenen clubtopscorer. Alleen Jan-Willem van Ede speelde meer wedstrijden in het eerste. Van Veen wint het daarom van onder anderen Sebastien Haller en Michael Mols", aldus Wijffels, die bijval krijgt van Gouka.

Verder selecteren beide journalisten Ferdi Vierklau, Johan de Kock, Jan Wouters en Dirk Kuyt. "De Kock was één van de beste spelers van FC Utrecht ooit", geeft Gouka aan. "Als het puur zou gaan om de elf populairste spelers, moest Stijn Vreven in het elftal", vult Wijffels aan. "Maar Ferdi Vierklau had voetballend meer in zijn mars."

Elftal Gouka: Van Breukelen; Vierklau, Du Chatinier, De Kock, Braafheid; Wouters, Kuyt, Van Hanegem; Mols, Van Veen en De Wit.

Elftal Wijffels: Van Breukelen; Vierklau, Di Tommaso, De Kock, Pieters; Wouters, Tanghe, De Jong; Mertens, Van Veen en Kuyt.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Apr 2020 om 13:26
    Leo van Veen is absoluut de grootste kanjer die de FC gehad heeft, groter dan welke speler dan ook. Zijn inbreng bij DOS ( WORDEN NIET EENS MEEGETELD) was al groots. Zonder de inbreng van Leo van Veen was FC Utrecht nooit in de eredivisie gestart..........................Z'n enige smet was dat ene uitstapje naar Abcoude Noord.
zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›