Janssen: ''Natuurlijk zijn er ook jongens bang voor hun gezin''

0
Janssen: ''Natuurlijk zijn er ook jongens bang voor hun gezin''

De voetbalwereld wordt net als andere sectoren hard geraakt door de coronacrisis. Willem Janssen merkt er bij FC Utrecht echter nog niet veel van, ook al zijn er nauwelijks inkomsten meer. De club heeft niet gesproken over salarisverlaging.

"We zijn ook met initiatieven bezig, om anderen te helpen. Wij hebben het hartstikke goed", beaamt Janssen in gesprek met de Volkskrant. "Dat het voetbal hard wordt geraakt, is niet meer dan normaal. De hele maatschappij wordt hard geraakt. Je hoeft geen geleerde te zijn om dat te constateren. Iedereen doet zijn stinkende best om het economische en sportieve verval zo klein mogelijk te laten zijn."

Janssen is verder nog niet bezig met het uitspelen van de competitie. "Gezondheid staat altijd voorop. Natuurlijk zijn er ook jongens bang voor hun gezin. Maar het is nog zover weg. Om dan bij voorbaat nee te zeggen. Als club maak je intussen scenario's", aldus de verdediger, die zelf merkt dat elke speler anders omgaat met de situatie.

"In een kleedkamer zitten alle lagen van de maatschappij", geeft hij aan. "De jongens van de straat, jongens met vwo, buitenlanders, allochtonen. Iedereen heeft zijn eigen referentiekader en is opgegroeid in zijn eigen wereldje, met zijn eigen belangen. De een moet zijn familie onderhouden, de ander niet. We hebben ook veel buitenlandse jongens. Ze worden goed begeleid door de club, maar voor hen is het moeilijk. Je kunt je ei niet kwijt", besluit Janssen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›