Janssen 'stoort zich': ''Hoe kun je dat als voetballerij vragen?''

0
Janssen 'stoort zich': ''Hoe kun je dat als voetballerij vragen?''

Ook Willem Janssen baalt dat de Eredivisie is stilgelegd vanwege het coronavirus. De aanvoerder van FC Utrecht heeft echter alle begrip voor die beslissing en heeft een duidelijke boodschap naar de Nederlandse clubs.

Janssen wil zich niet uitspreken over het mogelijke vervolg van de competitie. "Waarom zou je een overhaaste beslissing nemen?", vraagt hij zich af in gesprek met de Volkskrant. "Deze situatie is onwijs complex, ook voor spelers. Als iedereen vanuit zijn eigen belang gaat denken, wordt het chaos."

Janssen zit in de Centrale Spelersraad (CSR) en heeft al twee keer overleg gehad over corona. "Wij zeggen: handel met de informatie die je nu hebt", laat de 33-jarige verdediger weten. "Zet het eigenbelang opzij. Ook wij willen zo snel mogelijk duidelijkheid, maar heel de wereld heeft geen duidelijkheid. Hoe kun je als voetballerij dan meteen duidelijkheid vragen?"

De routinier vindt dat nederigheid past. "Het stoort me als mensen denken dat voetballers zich op een ander niveau willen plaatsen", is Janssen duidelijk. "Zo van: de wereld ligt stil en voetballers denken dat ze een uitzonderingspositie hebben. Dat is onzin."

"Als de overheid zegt: het kan niet, dan is er geen club of speler die zegt: wij willen toch. Dat is de discussie niet. Juist door nu duidelijkheid te vragen zet je de voetballerij boven alles, want niemand heeft duidelijkheid", besluit Janssen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›