''Als club accepteren dat stadion slechts 10 procent gevuld is''

0
''Als club accepteren dat stadion slechts 10 procent gevuld is''

Nederland zal nog lange tijd veel hinder ondervinden van de coronamaatregelen. De anderhalve meter afstand blijft de komende tijd nog een keiharde voorwaarde van het kabinet, zo verwachten deskundigen.

"Totdat er een vaccin is, moeten we hier mee leven", zegt Jan Kluytmans, arts-microbioloog in het Amphia Ziekenhuis in Breda, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In het gunstigste geval is dat over een jaar, in het meest realistische geval over twee jaar", voorspelt hij. 

De maatregelen zullen ook flinke uitwerking hebben op evenementen en voetbalwedstrijden. Voetballen met publiek lijkt vooralsnog niet mogelijk. "Als je als club accepteert dat slechts 10 procent van je stadion gevuld is, kan het", laat immunoloog Ger Rijkers weten.

"Want daar komt het ongeveer op neer. Supporters zullen ook heel gedisciplineerd moeten zijn", waarschuwt hij. "Er is ook veel risico op indirect contact. Je hebt kassa's, bekers, de toiletten. Veel plekken waar het virus doorgegeven kan worden. Ik zie niet voor me hoe zoiets door kan zou gaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›