'KNVB vindt nieuwe datum voor bekerfinale FC Utrecht - Feyenoord'

0
'KNVB vindt nieuwe datum voor bekerfinale FC Utrecht - Feyenoord'

De KNVB hoopt nog altijd het huidige seizoen af te kunnen ronden. In het conceptprogramma van de Nederlandse voetbalbond is ook een datum gevonden voor de bekerfinale.

De bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord moet gespeeld worden op zondag 12 juli. Manager competitiezaken Jan Bluyssen houdt natuurlijk wel een slag om de arm. "Op 21 april praat het kabinet Nederland weer bij over het eventueel verlengen van de huidige maatregelen. Dat zal een moment zijn waarop veel meer duidelijk wordt", benadrukt Bluyssen in gesprek met de NOS.

De Eredivisie moet voor augustus zijn afgerond en na een zomerstop van maximaal drie weken staat het nieuwe seizoen op het programma. Om de verloren tijd te compenseren, wordt er in de nieuwe jaargang ook tijdens Kerstmis gespeeld. "We moeten de tijd ergens vandaan halen en in de periode tussen Kerst en nieuwjaar is natuurlijk wat ruimte", geeft Bluyssen aan.

Voor de strijd om een Europees ticket is in de volle agenda van de KNVB nog maar één dag vrij. Op 29 juli moeten dus vier clubs in een nader te bepalen vorm gaan strijden om een plek in de voorronde van de Europa League. "Alles is momenteel doordrenkt met onzekerheden. Ook deze kalenderopzet kan gewijzigd worden en beweegt mee met de ontwikkelingen rond het virus", aldus Bluyssen. "Niets staat nog vast en niets is definitief."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›