Van Oosterhout reëel: ''Dat gaat de clubs heel veel pijn doen''

0
Van Oosterhout reëel: ''Dat gaat de clubs heel veel pijn doen''

Bob van Oosterhout verwacht dat de coronacrisis grote gevolgen gaat hebben voor het profvoetbal in Nederland. De 49-jarige sportmarketeer, die zelf eigenaar is van Triple Double, beseft dat de clubs in de komende maanden veel inkomsten mis zullen lopen. 

"De meeste clubs moeten het hebben van sponsoring, ticketing en stadionexploitatie", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Er wordt maandenlang geen enkele activiteit georganiseerd in de stadions. Nul. Voetbal wordt als de grootste sport qua sponsoring het meest gedragen door het MKB. Juist daar vallen nu de hardste economische klappen", constateert Van Oosterhout. 

"In de tweede laag sponsors, die onder de hoofdsponsors en de echt grote bedrijven, is momenteel een financiële ramp gaande", weet hij. "Er zijn bedrijven die zó hard worden getroffen dat ze niet meer kunnen sponsoren. Daarnaast zijn er bedrijven waar de toekomst zó ongewis is dat ze niet meer durven. Alleen al uit voorzorg worden allerlei contracten opgezegd", weet Van Oosterhout.

"Dat gaat de clubs heel veel pijn doen. Het voetbal moet rekening houden met 30 procent minder sponsors", voorspelt hij. Er zijn in het betaalde voetbal twintigduizend bedrijven actief. Dat betekent dat zesduizend van hen hun geld niet meer naar het voetbal brengen. Dat is een gigantische financiële strop. Ajax kan wel een stootje hebben, maar andere clubs veel minder. Wat er door de coronacrisis gebeurt, is een mo-ker-slag van jewelste voor het voetbal", besluit Van Oosterhout. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›