Van Es blij met perspectief: ''Bekerfinale winnen we van Feyenoord''

0
Van Es blij met perspectief: ''Bekerfinale winnen we van Feyenoord''

FC Utrecht is blij met de de aankondiging van de KNVB, dat de competitie nog altijd wil hervatten. Algemeen directeur Thijs van Es werd dinsdag ingelicht tijdens een videoconferentie.

"We weten nu waar we staan", zegt Van Es tegenover RTV Utrecht. "Eric Gudde, de directeur betaald voetbal van de KNVB, gaf een presentatie met daarin toelichtingen van experts. Clubs en andere betrokkenen konden daarop vragen stellen. De conferentie was gestructureerd en is redelijk rustig verlopen. Je kan merken dat alle clubs behoefte hebben aan duidelijkheid en zekerheid."

Van Es vindt die duidelijkheid belangrijk. "Dat biedt perspectief, voor de clubs, voor de business-clubs, voor de supporters en voor de partners", geeft hij aan. "Je moet de mogelijkheid bieden om, zodra het weer kan, er direct te staan. Dat geldt voor de hele economie en dus ook voor het voetbal. Daarnaast is voetbal natuurlijk meer dan alleen dat. Het is de belangrijkste bijzaak in het leven en FC Utrecht is daarnaast ook belangrijk voor de lokale economie."

De bestuurder weet echter dat clubs afhankelijk zijn van de beslissingen van de overheid en het RIVM. "Als blijkt dat het uiteindelijk toch niet haalbaar is, omdat de omstandigheden het niet toelaten, dan is dat zo. Gezondheid is nog altijd het belangrijkst. Voor nu is het belangrijk dat we uitzicht houden op het uitspelen van de competitie en de bekerfinale tegen Feyenoord", aldus Van Es, die vol vertrouwen is. "Die we ook gaan winnen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›