Eredivisie-directeur fel: ''Laten ons niet gijzelen door UEFA''

0
Eredivisie-directeur fel: ''Laten ons niet gijzelen door UEFA''

Eredivisie CV-directeur Mattijs Manders is niet te spreken over de dreigingen van de UEFA. Manders benadrukt dat het Nederlandse voetbal zijn eigen keuzes blijft maken en zich niet laat 'gijzelen' door de Europese voetbalbond tijdens deze coronacrisis.

De UEFA wil de nationale competities in de zomermaanden afmaken. De KNVB volgt die lijn, maar Manders geeft aan dat Nederland niet zomaar met de richtlijnen van de UEFA meeloopt. "Wij nemen uiteindelijk onze eigen beslissing en laten ons niet gijzelen of onder druk zetten", zo vertelt Manders in gesprek met de NOS.

Manders geeft aan dat de UEFA niet zomaar bepaalt wat de KNVB moet doen. "Als wij vinden dat wij het besluit moeten nemen om te stoppen, dan nemen wij dat besluit", is de directeur duidelijk. "We zullen er best overleg over hebben met instanties, maar uiteindelijk gaat niemand voor het Nederlands voetbal bepalen dat wij moeten voetballen in een onveilige situatie."

"Wij trekken onze eigen lijn en bepalen onze eigen koers. De UEFA wil dat er uiteindelijk zo veel mogelijk eenduidigheid is in de besluitvorming in de landen, maar de UEFA kan nooit bepalen wat wij in Nederland bepalen. De UEFA heeft echt niet de behoefte en intentie om landen te sanctioneren die kiezen voor de veiligheid van het volk", aldus Manders.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›