VIDEO | FOX Sports DOC: ''1 ding is zeker, Utrecht wint de beker'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: ook bekerfinale wordt afgewerkt' Boskamp reageert: ''Feyenoord geeft gewoon de dubbel weg'' 'KNVB trekt eigen pad en stelt beslissing over competities uit' Hoogma: ''Hoop heel erg dat we de bekerfinale nog kunnen spelen''

Eredivisie pas van start in 2021? ''Dat is echt niet zo irreëel''

0
Eredivisie pas van start in 2021? ''Dat is echt niet zo irreëel''

Door de uitbraak van het coronavirus ligt de voetbalwereld momenteel volledig plat. Wanneer de competities weer van start gaan, is nog een raadsel. Een viroloog uit Duitsland opperde eerder al eens dat voetballen in 2020 er niet meer in zit. 

In Nederland lijken we die richting ook op te gaan. "Het zou zeker kunnen, dat is echt niet zo irreëel", vertelt hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters tegenover het Algemeen Dagblad. "Voetbal in lege stadions lijkt me dit najaar wél een optie."

De regering is met oplossingen bezig, maar voetbal is nu bijzaak. "Hoe belangrijk is voetbal voor de verspreiding van het virus? Of de eredivisie in augustus weer van start kan gaan: ik durf er geen harde voorspelling op los te laten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›