''Dan kom je al bij SC Heerenveen uit of FC Utrecht of Willem II''

0
''Dan kom je al bij SC Heerenveen uit of FC Utrecht of Willem II''

Hein Vanhaezebrouck ziet een zogeheten BeNeLiga niet zitten. De oefenmeester, die in het verleden werkzaam was bij KRC Genk, AA Gent en Anderlecht, wijst op de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus. 

"Ik was al geen grote voorstander van een BeNeLiga, maar die crisis bewijst dat zo’n competitie bijzonder moeilijk te organiseren en bijna onhaalbaar is”, vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. "Stel dat er een BeNe­Liga zou komen en er over enkele jaren een nieuw virus opduikt – ga daar maar van uit. Gaat de ene helft van de matchen dan worden afgelast en de andere niet?"

"Of stel – dat is iets vergelijkbaars – dat je nog eens te maken krijgt met een aanslag in Brussel", vervolgt Vanhaezebrouck. "Dan wordt de wedstrijd van Anderlecht afgelast, maar wat met de wedstrijd van Groningen?” De Belg wijst ook op het niveau van de arbiters en op de (te) lange reisafstanden. "Ik stel me de vraag of Belgische fans zitten te wachten op die nieuwe affiches", legt hij uit.

"Ja, tegen Ajax, Feye­noord en PSV spelen is een extra. Dan heb je ook nog AZ. Maar verder? Dan kom je al bij Heerenveen uit of Utrecht of Willem II. Van de tien Nederlandse clubs zouden er zes zijn waarvan geen enkele fan wakker ligt", constateert Vanhaezebrouck, die ook nog problemen voorziet op het gebied van supporters. 

 “De overheid staat al niet toe dat je in de voorbereiding tegen een Nederlandse club speelt, tenzij onder een heleboel voorwaarden of zonder publiek", stelt hij. "Elke Belgische harde kern heeft namelijk connecties met een Nederlandse harde kern. Dus ook op dat vlak komen er problemen bij", voorspelt Vanhaezebrouck. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›