VIDEO | FOX Sports DOC: ''1 ding is zeker, Utrecht wint de beker'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: ook bekerfinale wordt afgewerkt' Boskamp reageert: ''Feyenoord geeft gewoon de dubbel weg'' 'KNVB trekt eigen pad en stelt beslissing over competities uit' Hoogma: ''Hoop heel erg dat we de bekerfinale nog kunnen spelen''

Drive Through FC Utrecht een succes: ''Bestrijken de hele stad''

0
Drive Through FC Utrecht een succes: ''Bestrijken de hele stad''

De actie van FC Utrecht om producten in te zamelen voor de Utrechtse voedselbanken is een groot succes gebleken. Maandag werden er ruim 300 dozen gevuld met verschillende spullen, die aangeleverd werden.

"Er waren mensen bij die hun keukenkastje hadden leeggehaald, maar anderen waren speciaal naar een supermarkt zijn gegaan om daar nog even boodschappen voor dit doel in te slaan", zegt Manager Maatschappelijk Nynke Bakker op de officiële website van FC Utrecht.

Volgens Bakker waren er veel mensen die voor het eerst naar Stadion Galgenwaard kwamen. "Juist voor hen was het leuk dat iedereen die wat kwam afgeven, een kaartje voor een wedstrijd, geldig voor dit of volgend seizoen, kreeg. Dan blijft het niet bij deze ene keer, maar komen ze nog een keer terug", aldus Bakker.

Ze kijkt terug op een geslaagde actie. "Ja, het is boven verwachting verlopen, echt hartverwarmend", glundert ze. "Dankzij vele Utrechters, uit echt alle wijken van de stad, kunnen we ruim 300 gezinnen voorzien van royaal gevulde pakketten. Ook nu is weer gebleken dat we via FC Utrecht heel brede groepen in de samenleving kunnen bereiken. We bestrijken echt de hele stad en die kracht van ons logo moeten we blijven inzetten, juist nu."

Stichting Voedselbank Utrecht is verheugd met de actie. "We zijn ontzettend blij met dit initiatief en ook dat FC Utrecht dit alles heeft georganiseerd en geregeld", reageert projectcoördinator Ingrid Verkerk. "We gaan er direct mee aan de slag en morgen al staan de dozen bij de mensen thuis. Ik weet zeker dat heel veel gezinnen daar heel blij mee zullen zijn."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›