Klaiber in illuster rijtje finale-missers: een greep uit zijn voorgangers

Sean Klaiber mist door een domme gele kaart de bekerfinale van FC Utrecht tegen Feyenoord of NAC Breda. De rechtsback is echter niet de eerste die zoiets ooit overkwam, want hij komt in een illuster rijtje terecht.

Nick Viergever miste bijna drie jaar geleden de Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United. "Je speelt niet veel finales en als je dan geschorst bent, is dat extra zuur", zegt de huidig verdediger van PSV daarover in gesprek met De Telegraaf.

De Spanjaard Xabi Alonso, destijds onder contact bij Real Madrid, was ooit geschorst voor de Champions League-finale tegen stadsgenoot Atletico Madrid. "Door bij een 4-0 voorsprong over twee duels in de tweede halve finale tegen Bayern München een totaal overbodige gele kaart te pakken. Een beetje dom van Xabi Alonso, zou Van den Brom zeggen", schrijft sportjournalist Jeroen Kapteijns.

Het kan nóg erger. De Duitser Michael Ballack moest vanaf de tribune toezien hoe Duitsland de WK-finale speelde. "De creatieve middenvelder was in de halve eindstrijd tegen Zuid-Korea de matchwinnaar, maar van de gelukkigste Duitser in Seoel werd hij de schlemieligste Duitser in Seoel. Ballack incasseerde de gele kaart en miste daardoor de WK-finale tegen Brazilië", luidt het vervolg.

De meest ongelukkige staat op naam van oud-Feyenoorder Brett Emerton. "In de tweede halve finale van het UEFA Cup-toernooi van 2001/2002 tegen Internazionale moest de Australië in de slotfase een corner nemen. De assistent-scheidsrechter maande Emerton dat hij de bal goed moest leggen, maar scheidsrechter Lopez Nieto interpreteerde dat als tijdrekken. De Spanjaard toonde Emerton de gele kaart en de assistent-scheidsrechter had niet de ballen om de arbiter erop te attenderen dat de Feyenoorder de bal goed had gelegd op zijn verzoek", aldus Kapteijns.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand