VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht bekerfinalist na spectaculaire zege op Ajax

0
VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht bekerfinalist na spectaculaire zege op Ajax

FC Utrecht zich woensdagavond weten te plaatsen voor de bekerfinale van de TOTO KNVB Beker. De Domstedelingen hebben met 2-0 weten te winnen van Ajax, de aartsrivaal. Simon Gustafson en Sander van der Streek waren de belangrijkste schakels bij FC Utrecht.

FC Utrecht begon direct sterk aan het duel en er was een duidelijk strijdplan bedacht. Compact bij elkaar blijven en hopen op een goede counter met de snelheid van Gyrano Kerk. Al in de beginfase was het Kerk, die doorbrak. Maar Gustafson kon niet profiteren. Geweldige bal van Maher op Kerk, die vervolgens ook weer een dijk van een voorzet aflevert. Helaas mist Van de Streek de bal. Vanuit Ajax kant kwam er pas in de 30e minuut een reactie met een verwoestend schot van Nico Tagliafico, die uiteenspat op de lat.

In de 33e minuut was het dan de treffer van Van der Streek. De aanvallende middenvelder kon binnenkoppen na een geweldige voorzet van Gustafson uit een vrije trap. Vlak voor rust kon FC Utrecht zelfs op 2-0 komen na een goede actie van Kerk, maar Gustafson schoot net naast. Na rust begon Ajax beter aan de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde het niet. Kerk had na rust de grootste kans, maar Onana redde simpel.

In de 65e minuut kreeg FC Utrecht een penalty. Leon Guwara geeft een absolute wereldpass op Van de Streek, die vervolgens tegen de vlakte wordt gewerkt door Alvarez. Een niet altijd te slimme actie van de Mexicaan. Gustafson bleef, net als altijd met penalty's rustig en schoot binnen. Ajax begon steeds meer te drukken, maar het leidde niet tot grote kansen voor de Amsterdammers. In de slotfase ontving Sean Klaiber een domme gele kaart, waardoor hij er in de finale er niet bij is. Hij stond op scherp en in het veld liet hij het direct merken. Hij barstte in tranen uit.

Opstelling Ajax:
Onana; Dest, Álvarez (81. Marin), Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Ziyech, Ekkelenkamp (69. Huntelaar), Promes (81. Danilo); Tadic

Opstelling FC Utrecht:
Zoet; Klaiber, Hoogma, Van der Maarel, Guwara; Van de Streek, Maher, Van Overeem, Gustafson; Kerk, Bahebeck (40. Abass)

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›