''Daarmee toont de directie van FC Utrecht zich hypocriet''

1
''Daarmee toont de directie van FC Utrecht zich hypocriet''

De uitlatingen van John van den Brom richting scheidsrechter Siemen Mulder deden veel stof doen opwaaien. Chef sport Patrick Delait van Dagblad de Limburger haalt hard uit naar de trainer van FC Utrecht, maar ook de club uit de Domstad moet het ontgelden.

"FC Utrecht werd afgelopen weekeinde FC Hypocrisie", schrijft Delait. De journalist doelt daarmee op het openlijk afstand nemen van de Utrecht-hooligans, die in Frankrijk hebben gereld. "De keurigheid van FC Utrecht bleek allerminst toen trainer John van den Brom zich zondag tijdens Willem II - FC Utrecht als een hooligan manifesteerde."

"Als het even tegenzit, is Van den Brom er als de kippen bij om scheidsrechters te vernederen", vervolgt Delait. "In het verleden richtte hij zijn pijlen al op Kevin Blom. Begin dit seizoen haalde hij na de thuisnederlaag tegen VVV de vierde man door het slijk. Als betaald voetbalcoach is Van den Brom het visitekaartje van zijn werkgevers."

Hij vindt dat FC Utrecht moet optreden. "Dat Van den Brom hardleers is en niet leert van fouten uit het verleden zou voor FC Utrecht een reden moeten zijn om openlijk te afstand te nemen van diens wangedrag", meent hij.

"Een aantal anonieme heethoofden de wacht aanzeggen, is blijkbaar makkelijker dan het hooliganisme van de eigen coach te kapittelen. Door Van den Brom ongemoeid te laten, toont de directie van FC Utrecht zich niet alleen hypocriet, ze geeft ook een slecht signaal naar iedereen met goede bedoelingen", aldus Delait.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Feb 2020 om 17:10
    Wat ik niet begrijp is dat Piet Romeijn destijds een boete kreeg van 350 gulden omdat hij de scheidsrechter uitmaakte voor "hondelul". vd Brom wordt voor 1 wedstijd geschorst omdat hij naar zeggen "dikke lul" zou hebben geroepen naar scheidsrechter Mulder. Komt ook nog eens bij dat Scheidsrechter Mulder niet eens dik is.
zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›