'Vechtpartijen met supporters FC Utrecht in Frankrijk'

0
'Vechtpartijen met supporters FC Utrecht in Frankrijk'

Tijdens het duel tussen Sedan en SC Bastia in de Championat National 2, het vierde niveau van Frankrijk zijn er supporters van FC Utrecht op de vuist gegaan met supporters van SC Bastia. 

Bij de vechtpartijen zijn er zes gewonden gevallen. De Franse autoriteiten gaven aan dat Utrecht met meer dan honderd supporters naar Frankrijk was afgereisd. Dit wordt ontkend. "Maar het is niet zo dat we met honderd man daar waren, zoals de Fransen beweren", vertelt een ingewijde aan het Algemeen Dagblad.

Daar dachten de Fransen anders over: "De Nederlandse supporters zijn speciaal gekomen om te vechten. Het was een losgeslagen groep. Hun motieven hebben zeker niks te maken met het kijken naar sport te maken", reageert een hoofdbestuurder van het departement van de Noord-Franse stad tegenover het AFP.

De supporters van Bastia zeggen zich rot geschrokken te zijn. Zij zagen dit totaal niet aankomen. "We zaten rustig aan de bar toen ze ons plotseling aanvielen. Bizar. We hebben geen enkele rivaliteit met Sedan", zegt een Bastia-fan tegen het AFP. "Het is niet zoals in Nice of Marseille waar we weten dat de sfeer gespannen kan zijn. Gelukkig duurde het gevecht niet lang."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›