''Die snelle spelers van FC Utrecht naaien er een paar keer uit''

0
''Die snelle spelers van FC Utrecht naaien er een paar keer uit''

FC Utrecht kwam snel op een 0-2 voorsprong, maar vlak na rust leek het weer even spannend te worden doordat Go Ahead Eagles direct de 1-2 maakte. Jeroen Veldmate baalt ervan hoe de restverdediging staat.

"Als je tegen dit FC Utrecht druk wil zetten, is het wel handig om de restverdediging goed te hebben staan en dan kun je daar blijven staan. Nu naaien die snelle spelers FC Utrecht er een paar keer tussenuit en die beslissen het duel", zegt Veldmate in gesprek met FOX Sports.

De verdediger erkent dat ze normaliter anders spelen, maar dat kon niet door Kristoffer Peterson en Gyrano Kerk. "Normaal spelen we wel anders, ja. De momenten die we moesten pakken, hebben we niet goed aangepakt. We bleven de man maar volgen, in plaats van de zone pakken. Als je niet uit die zone stapt, dan loop je alleen maar achter de bal aan."

Veldmate weet niet of het meer zin had om eerder de lange bal te spelen. "Dat hadden we misschien kunnen doen, maar ik weet niet of dat zin had. Ik had na de 1-3 niet meer het gevoel dat er nog geloof was in een goed resultaat", besluit Veldmate.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 18 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›