Van den Brom: ''Hem als noodverband zien? Dan doe je Urby tekort''

0
Van den Brom: ''Hem als noodverband zien? Dan doe je Urby tekort''

John van den Brom koos ervoor om Urby Emanuelson centraal achterin te zetten tegen Go Ahead Eagles. De oefenmeester is zeer content met de manier waarop de ervaren middenvelder die positie invulde.

"We hebben een goede pot gespeeld. Heel volwassen. Alles klopte. Als ik bijvoorbeeld zie hoe Urby het centraal achterin invult, dan geniet ik daar van. Hij is zo multifunctioneel en goed aan de bal", zegt Van den Brom in gesprek met De Telegraaf.

De trainer zag precies wat hij vooraf uitgetekend had. "We wisten dat we hier veel de bal zouden hebben en dat er veel gevraagd zou worden van hem en Justin Hoogma. Dat hebben ze heel goed ingevuld. Doordat onze twee centrale verdedigers in staat waren constant de zijkanten en het middenveld te voeden, kwamen we aan het voetballen."

"Door hem als noodverband te zien doe je Urby tekort. We weten dat hij op veel posities kan spelen. Deze wedstrijd hebben we hiervoor gekozen, omdat we wisten dat we veel de bal zouden hebben. Maar het kan zo zijn, dat je in een andere wedstrijd meer aan een echte verdediger denkt op die positie. Maar eigenlijk kun je niet om hem heen als je kijkt hoe hij nu speelt. Ook verdedigend houdt hij zich staande. Urby is gewoon slim", aldus Van den Brom.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 18 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›