Zuidam beseft: ''Dat is echt een enorme kans voor ons''

0
Zuidam beseft: ''Dat is echt een enorme kans voor ons''

De bekerwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht is voor Jordy Zuidam een duel met een speciaal tintje. De technisch directeur van FC Utrecht speelde twee periodes voor Go Ahead Eagles.

Zuidam haalde met Go Ahead Eagles de halve finale van het bekertoernooi. Hij ziet veel gelijkenissen met FC Utrecht. "Wat betreft herinneringen aan de KNVB-beker staat me natuurlijk het meest bij dat ik deel uitmaakte van de selectie van FC Utrecht die tweemaal de KNVB-beker won", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Met Go Ahead Eagles was het destijds vrij bijzonder dat we zo ver kwamen", vervolgt Zuidam. "Ik heb er een goede, fijne tijd gehad. Een warme club met betrokken supporters. Wel vergelijkbaar met FC Utrecht dat ook bekendstaat als een volksclub met een fanatieke aanhang."

Zuidam gunt Go Ahead Eagles veel, maar wil vooral met FC Utrecht de halve finale van het bekertoernooi bereiken. "We kunnen met veel vertrouwen naar Deventer toe. We weten waarvoor we spelen. We vechten voor een prijs en de beker is altijd speciaal", aldus de technisch directeur.

"Maar daarbij is het met het oog op Europees voetbal helemaal interessant. Als je de beker wint, sta je in de groepsfase van de Europa League", weet Zuidam. "Dat is echt een enorme kans voor ons, maar we moeten het stap voor stap bekijken. Het moet wel gebeuren vanavond en dat is een uitdaging."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 18 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›