Eerste FC Utrecht - Ajax voor Van den Brom: ''Wordt wel een potje''

0
Eerste FC Utrecht - Ajax voor Van den Brom: ''Wordt wel een potje''

John van den Brom heeft de afgelopen tijd duidelijk te horen gekregen hoe het duel tussen FC Utrecht en Ajax leeft in de Domstad. Het wordt de eerste keer dat de oefenmeester dit beladen treffen meemaakt.

"Ik word al wel aardig wat dagen geconfronteerd met deze wedstrijd", zegt Van den Brom in gesprek met Voetbal International. "Dit wordt wel een potje, zondag. Iemand als Ricky Kruys (assistent, red.) is het vuurtje aardig aan het opstoken. Zijn boodschap? Dat Utrecht - Ajax de Wedstrijd van het Jaar is hier."

Van den Brom beleeft het duel niet anders. "Voor mij is het nog steeds een van de 34 wedstrijden. Dat komt omdat ik nog geen ervaring heb met deze wedstrijd. Maar natuurlijk kijk ik ernaar uit! Bij AZ was dat niet anders. Die rivaliteit is mooi. We hebben vaak van Ajax verloren, maar gelukkig gingen we de laatste keer als winnaar het veld af", aldus de trainer van FC Utrecht, die het treffen ook niet klein wil maken.

"Je weet hoe groot het is voor de club, de supporters", geeft hij aan. "Ik hou wel van die gezonde rivaliteit. Het gaat mij alleen te ver om te zeggen: als we van Ajax winnen dan is het seizoen geslaagd. Onzin. We hebben nog te veel om voor te spelen."

FC Utrecht verloor eerder in de ArenA nog kansloos met 4-0. "Maar ook daar is een hoop veranderd. Het gaat daar iets minder, dat vinden ze zelf ook volgens mij. Hoe je Ajax moet bestrijden? We hebben een mooi voorbeeld gehad in FC Groningen. Als je met je hoofd én je hart speelt, dan heb je een kans", besluit Van den Brom.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›