Basisplaats lonkt voor Cerny: ''Dat zie ik ook op trainingen''

0
Basisplaats lonkt voor Cerny: ''Dat zie ik ook op trainingen''

FC Utrecht gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen en Vaclav Cerny hoopt dat hij weer eens een kans krijgt in de basis. De voormalig Ajax-aanvaller begon tegen RKC op de bank en hij zag de club uit de Domstad een matige wedstrijd spelen. 

"Dat was zuur, want je ziet dingen die anders zouden kunnen", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar dat kan je achteraf altijd makkelijk zeggen. Gelukkig kwam ik er nog in, alleen zaten we in een soort verkeerde flow en dat was hartstikke lastig om te keren", aldus Cerny. 

Met zijn spel in de laatste weken komt hij steeds dichter bij een basisplaats. "Absoluut. Dat zie ik ook op trainingen. Ik ben er echt elke dag mee bezig", vervolgt hij. "Hopelijk gaat het zo door dat ik meer minuten en kansen krijg. Als ik zo blijf doorgaan, kom ik er misschien weer aan", beseft Cerny.

"Daar ga ik alles voor doen. Ik blijf doorgaan tot het zo is", besluit de 22-jarige Tsjech, die maandagavond nog indruk maakte bij Jong FC Utrecht. Stef de Bont schreef woensdag in Voetbal International al dat Kerk, Klaiber en Bahebeck mogelijk hun basisplaats verliezen onder trainer John van den Brom. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›