Van den Brom haalt uit: ''Het vertrouwen is niet waargemaakt''

0
Van den Brom haalt uit: ''Het vertrouwen is niet waargemaakt''

FC Utrecht verloor zondagmiddag van hekkensluiter RKC Waalwijk. Trainer John van den Brom was na afloop woedend en gaat zijn elftal de komende wedstrijden sowieso aanpassen.

"Twee nederlagen zijn al vervelend met onze ambities, dan moet je er alles aan doen om de derde wedstrijd naar je toe te trekken", zegt Van den Brom in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat heb ik niet gezien bij het elftal dat het vertrouwen kreeg."

"Dat vertrouwen is niet waargemaakt", is de oefenmeester duidelijk. "Dat reken je uiteindelijk altijd jezelf aan als trainer. De verantwoordelijkheid ligt in eerste instantie bij mij. Maar je kunt ook verwachten dat dit consequenties heeft de komende weken."

Van den Brom kon de boze reacties van het FC Utrecht-publiek begrijpen. De trainer miste ook de passie en de strijd, maar wil de tactiek niet aanpassen. "Want in onze formatie hebben we laten zien dat we tot iets in staat zijn. Maar dan moeten de spelers wel datgene doen waarom ze op het veld staan."

De oefenmeester had zijn elftal graag nog langer vertrouwen gegeven. "Je kunt na twee nederlagen meteen dingen veranderen, of je geeft je elftal vertrouwen. Je hebt te maken met 20 à 21 spelers, met gasten erachter die pushen. Maar als je dan voor de derde keer op rij verliest en je brengt niet hetgeen dat je moet brengen, dan houdt het een keer op."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›