''Ik ben ook oprecht benieuwd wat FC Utrecht doet tegen AZ''

0
''Ik ben ook oprecht benieuwd wat FC Utrecht doet tegen AZ''

FC Utrecht neemt het zaterdagavond in de Galgenwaard op tegen AZ en Martin Haar beseft welke belangen er op het spel staan. Dinsdagavond belde hij zijn 43-jarige zoon, die sinds dit seizoen de assistent-trainer is van de club uit de Domstad. 

"Ik heb hem wel even gevraagd of hij zijn strijdplan al klaar heeft voor zaterdag. 'Ja, ja, ja', zegt hij dan. 'Maar dat ga ik jou niet vertellen'. Haha", lacht hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het wordt in elk geval een enorm interessante partij en ik ben ook oprecht benieuwd wat FC Utrecht doet tegen AZ. Wat ze bedenken. Gaan ze compact spelen of juist vol pressie? Ik heb echt geen idee", aldus Haar.

"En ik ga er Dennis ook niet meer naar vragen, hoor", vervolgt hij. "Daar hebben we het na de wedstrijd nog wel even over. FC Utrecht presteert uitstekend, maar AZ nog beter. Ik volg Utrecht op een afstandje en die club heeft in vergelijking met vorig seizoen wel een omslag gemaakt naar aanvallend voetbal. Net als AZ, wat natuurlijk destijds al de werkwijze van John in Alkmaar was", blikt Haar terug.

"AZ is heel constant, dominant en volwassen", constateert hij. "Die jongens poetsen gewoon PSV en Feyenoord weg in hun eigen stadions, hè? Al is FC Utrecht-uit nooit makkelijk. Ik zie AZ in staat om ook in Galgenwaard haar dominante spel te spelen. Het wordt hoe dan ook interessant, met al die jongens met een verleden bij AZ", aldus Haar, die doelt op spelers als Van Overeem en Maher.  

"Als FC Utrecht wint, komen ze op drie punten van AZ, van de club die volgens de kenners samen met Ajax het aantrekkelijkste voetbal van Nederland speelt. Dat zegt ook wat over FC Utrecht. Voor mij is de uitkomst sowieso goed", benadrukt hij. "Wint FC Utrecht, dan is het goed voor John en Dennis en minder voor mij en AZ. Als AZ wint precies andersom. Moge de beste winnen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›