''Wat heeft het dan voor zin om door te gaan met Jong FC Utrecht?''

0
''Wat heeft het dan voor zin om door te gaan met Jong FC Utrecht?''

Bij het binnenhalen van John van den Brom had Frans van Seumeren één ding direct kunnen vaststellen. De jeugd gaat veel kansen krijgen van de oefenmeester van de Domstedelingen. Van den Brom ziet veel progressie bij de jeugd van FC Utrecht.

"Jong FC Utrecht doet het ook hartstikke goed. Dat wordt de volgende stap: kijken welke van die jongens we er in kunnen betrekken. Ik ben een trainer die de jeugd de kans wil geven. Je moet ze wel hebben, trouwens. Want je kunt het wel willen, maar als je geen jonge spelers hebt, dan houdt het op", zegt Van den Brom via de officiële kanalen.

De hoofdtrainer erkent dat hij nooit naar leeftijd kijkt. "Voor mij is leeftijd nooit een issue geweest. Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg. Ik zet ze erin, ik ben daar nooit bang voor. Dat is ook de reden dat we Emil Bergström hebben laten gaan. Die jongen wilde graag weg, ik keek om me heen: nou, prima. Je moet niet een jongen tegen zijn zin houden. Als het moet, heb ik Mark van der Maarel, Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi. We hebben zoveel alternatieven! Ik ben niet bang om daar bijvoorbeeld Tommy neer te zetten. Als je dat niet doet, wat heeft het dan ook voor zin om met Jong door te gaan?"

"Je ziet spelers elke keer beter worden. Die stap naar het eerste wordt voor hun daardoor steeds kleiner. We laten regelmatig jongens meetrainen ook, zodat we continu die binding houden. Als je mij binnenhaalt, dan weet je dat je iemand binnenhaalt die oog voor de jeugd heeft. Ik vind het ook mooi om bij pak ‘m beet de Onder 13 te gaan kijken op zaterdag. Ik ga dan kijken en denk: wat komt er zo meteen weer aan", zegt Van den Brom.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›