Invaller Abass verliest met Ghana onder 23 op Afrika Cup

Ghana onder 23 heeft de tweede groepswedstrijd op de Afrika Cup verloren. In Cairo was gastland Egypte met 2-3 te sterk voor de Ghanezen.

Bij Ghana onder 23 begon Issah Abass op de reservebank. De aanvaller van FC Utrecht kwam vier minuten voor tijd in het veld voor Evans Mensah van HJK Helsinki. Op dat moment stond het nog 2-2, maar vlak voor tijd maakte Ahmed Yasser Rayan de winnende treffer.

Ghana onder 23 kwam tweemaal op voorsprong tegen Egypte, maar zag het gastland ook tweemaal langszij komen. Ghana onder 23 speelde vrijdag de eerste groepswedstrijd gelijk tegen Kameroen (1-1). Abass had toen nog een basisplek, maar werd in de rust gewisseld.

Donderdag wacht het laatste groepsduel met Mali, dat de eerste twee wedstrijden met 1-0 verloor. Ghana moet zelf winnen van Mali om nog kans te maken op de volgende ronde. Egypte, dat aan een gelijkspel genoeg heeft om groepswinnaar te worden, moet dan in ieder geval ook winnen van Kameroen.

???????? Met 2-3 verloor Jong Ghana vanavond van Jong Egypte. Aanvaller Issah Abass van #fcutrecht kwam in de 86ste minuut binnen de lijnen. Hij verving bij #BlackMeteors Evans Mensah van HJK Helsinki. Over enkele dagen volgt voor de Ghanezen een derde en laatste groepsduel.