''Wat zegt dat over zondag? Met FC Utrecht weet je het nooit''

0
''Wat zegt dat over zondag? Met FC Utrecht weet je het nooit''

FC Utrecht was de laatste ploeg die Ajax wist te verslaan in de Johan Cruijff ArenA. Voormalig clubwatcher Ard Schouten blikt in het Algemeen Dagblad terug op deze wedstrijd.

"Wat me bijstaat van die periode is dat FC Utrecht destijds heel sterk in Europa was. In de competitie daarentegen boekte de club tussendoor heel gekke uitslagen. 1-7 verliezen van PSV, 4-0 van FC Twente. Het kon dooien, het kon vriezen", stelt Schouten.

Erik ten Hag, destijds trainer van FC Utrecht, was erg zelfverzekerd over dat duel, ze hadden namelijk niets te verliezen. "'Wie weet kunnen we ze wel laten struikelen', zo werd er gedacht. Achteraf bezien zette hij die middag misschien wel zijn handtekening in Amsterdam", vervolgt hij. "Niet letterlijk, maar hij zette een ploeg neer die tactisch als een huis stond en die Ajax qua spirit de baas was."

"Wedstrijden tussen Utrecht en Ajax moet je nooit op gokken: daar komen de gekste uitslagen uit", schrijft de journalist. "Willem Janssen zei het na die wedstrijd nog tegen me: 'Tegen PSV en Ajax blijf je vaak lang in de wedstrijd en dan ineens slaan ze twee keer toe.' Dat was die dag niet zo. Ik kan me herinneren dat David Jensen zelfs een rustige middag had, behalve toen Hakim Ziyech nog op de lat schoot in de laatste minuut.

"FC Utrecht was dus een beetje de baas in de Arena en dat had ik als verslaggever niet zo vaak meegemaakt", gaat Schouten verder. "Vaak is het wel zo dat als FC Utrecht in een slechte periode tegen Ajax moet, dat dat een momentje van ommekeer kan zijn. Zoals het voor deze 1-2 óók ging over de aanhoudende herfstdip van FC Utrecht en Ajax, zoals vaker in de geschiedenis, het medicijn bleek."

"Maar gaat het goed, kan FC Utrecht ook wat overmoedig worden. Wat zegt dat over zondag? Met FC Utrecht weet je het nooit. Negen van de tien keer zul je verliezen in Amsterdam", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›