Gustafson blikt vooruit op Ajax: ''Lastig daarover te speculeren''

0
Gustafson blikt vooruit op Ajax: ''Lastig daarover te speculeren''

FC Utrecht zit in een goede flow. De Domstedelingen wonnen de laatste drie competitiewedstrijden op rij. Afgelopen weekend werd er een monsterscore tegen Fortuna Sittard en dus reist FC Utrecht met vertrouwen af naar Ajax.

"Het is natuurlijk een leuk stadion, het is een goed team waar we tegen moeten spelen, maar het is ook 'gewoon' een wedstrijd in de competitie", vertelt Simon Gustafson in gesprek met FC Utrecht TV. "Het gaat hopelijk een leuke wedstrijd worden. Het is ook een goede test voor ons om te zien hoe goed we zijn."

Ajax staat momenteel bovenaan in de Eredivisie. FC Utrecht weet hoe het is om de koploper te verslaan, want een aantal weken geleden werd PSV geklopt. "Ja, dat geeft ons ook vertrouwen. Ik heb het gevoel dat het iets anders is als je kijkt naar Ajax en PSV, een andere benadering."

Gustafson geeft een voorbeeld. "Hoe ze spelen en hoe ze gestructureerd zijn. Het zijn allebei hele goede teams en het is ons al gelukt om er van één te winnen, dus waarom niet?", aldus de Zweed, die Ajax deze week nog een zware Champions League-wedstrijd tegen Chelsea zag spelen.

"Ik denk dat er zowel voordelen als nadelen aan zitten", geeft hij aan. "Natuurlijk spelen ze de Champions League-wedstrijd met het tempo en de kwaliteit van de Champions League, dat is natuurlijk een boost voor hen. Maar aan de andere kant zouden ze er ook een beetje moe van kunnen zijn. Ik weet het niet precies. Het is lastig om daarover te speculeren.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›