Hake wijst op Kerk en Klaiber: ''Dan kun je ze beter verhuren''

0
Hake wijst op Kerk en Klaiber: ''Dan kun je ze beter verhuren''

Rene Hake heeft het uitstekend naar zijn zin bij Jong FC Utrecht. De oefenmeester, die in het verleden onder meer werkzaam was bij FC Twente en SC Cambuur, staat na dertien competitiewedstrijden op een negende plek met de beloften.

Hij is blij met de goede start. "Leren winnen is ook opleiden", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Presteren is belangrijk. Het is niet alleen opleiden, het gaat toch ook om de knikkers en de punten. Dat we nu zesde staan, doet toch wat met mensen", constateert Hake.

"We moeten ook uitspreken dat we dat willen", vervolgt hij. "Doe je dat niet, dan moet je je intern afvragen of het wel zinvol is. Dan kun je ze beter verhuren. Kerk, Klaiber hebben dat in het verleden meegemaakt. Die jongens van AZ (Jacobs en Hoedemakers, red.) nu bij Cambuur", aldus Hake. 

"Van de onderkant van de competitie naar een club met achtduizend man publiek in plaats van spelen op een jeugdcomplex. Kan ik me alles bij voorstellen. De winterstop is een mooi moment om dat te bekijken", vertelt hij. "Alles valt of staat bij wat er bij het eerste gebeurt. En dan stel je de vraag: Zijn er jongens klaar voor de volgende stap?" 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›