'In mijn ogen snakt FC Utrecht naar een fitte Van Overeem''

FC Utrecht kent een ietwat tegenvallende seizoensstart. Er werd dit seizoen meer verwacht van de Domstedelingen. De verslaggevers van VI zien een probleem bij FC Utrecht.

"Bij FC Utrecht hebben ze heel veel goede spelers op het middenveld en die gaan ze dan allemaal opstellen", zegt Tom Knipping bij Voetbal International. "Maher is nu defensieve middenvelder. Ik vind dat je de spelers moet neerzetten op de positie waar ze het beste zijn. Nu zie je dat trainers heel veel goede spelers hebben en dan ga je op zoek naar compromissen om ze allemaal op te stellen."

Knipping had meer verwacht van FC Utrecht. "Voor het seizoen werden ze gezien als het team om het Vitesse en AZ moeilijk te maken en ze hebben behoorlijk geïnvesteerd in de selectie, maar dat is tot nu toe eigenlijk nog de tegenvaller van het seizoen", aldus Knipping.

FC Utrecht bezet momenteel de zesde plaats. "Als je naar de ranglijst kijkt, staan ze nog ongeveer waar je ze verwacht", geeft Stef de Bont aan. "Alleen de verwachtingen waren veel hoger. De puzzelstukjes moeten in elkaar vallen de keuzes moeten worden gemaakt. Als je een middenveld hebt met Maher, Gustafson en je wilt daar nog Van de Streek of Ramselaar bij zetten, dat is teveel voetbal."

"In mijn ogen snakt FC Utrecht naar een fitte Joris van Overeem", vervolgt De Bont. "Hij heeft het vorig jaar ontzettend goed gedaan als balveroveraar en controlerende middenvelder. Daar zal John van den Brom keuzes in moeten durven maken. Op papier hebben ze een elftal wat net onder doet voor AZ, maar als je ze ziet voetballen dan is het nog net iets teveel SC Heerenveen of FC Groningen."

Van Overeem speelt dinsdagmiddag overigens mee in de oefenwedstrijd van FC Utrecht tegen Almere City FC.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
wo
3/04
FC Utrecht
20:00
PEC Zwolle
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
Bekijk de hele stand