''Frustratie erg groot als je dan niet krijgt waar we recht op hebben'' Transfer Emanuelson lijkt van de baan: ''Daar zit het probleem'' VIDEO | Van den Brom toont onvrede richting Mulder: ''Wat een lul!'' Utrecht geeft tegen Willem II voorsprong uit handen in blessuretijd 'Vechtpartijen met supporters FC Utrecht in Frankrijk'

''In mijn ogen snakt FC Utrecht naar een fitte Van Overeem''

( 0 reacties)
''In mijn ogen snakt FC Utrecht naar een fitte Van Overeem''

FC Utrecht kent een ietwat tegenvallende seizoensstart. Er werd dit seizoen meer verwacht van de Domstedelingen. De verslaggevers van VI zien een probleem bij FC Utrecht.

"Bij FC Utrecht hebben ze heel veel goede spelers op het middenveld en die gaan ze dan allemaal opstellen", zegt Tom Knipping bij Voetbal International. "Maher is nu defensieve middenvelder. Ik vind dat je de spelers moet neerzetten op de positie waar ze het beste zijn. Nu zie je dat trainers heel veel goede spelers hebben en dan ga je op zoek naar compromissen om ze allemaal op te stellen."

Knipping had meer verwacht van FC Utrecht. "Voor het seizoen werden ze gezien als het team om het Vitesse en AZ moeilijk te maken en ze hebben behoorlijk geïnvesteerd in de selectie, maar dat is tot nu toe eigenlijk nog de tegenvaller van het seizoen", aldus Knipping.

FC Utrecht bezet momenteel de zesde plaats. "Als je naar de ranglijst kijkt, staan ze nog ongeveer waar je ze verwacht", geeft Stef de Bont aan. "Alleen de verwachtingen waren veel hoger. De puzzelstukjes moeten in elkaar vallen de keuzes moeten worden gemaakt. Als je een middenveld hebt met Maher, Gustafson en je wilt daar nog Van de Streek of Ramselaar bij zetten, dat is teveel voetbal."

"In mijn ogen snakt FC Utrecht naar een fitte Joris van Overeem", vervolgt De Bont. "Hij heeft het vorig jaar ontzettend goed gedaan als balveroveraar en controlerende middenvelder. Daar zal John van den Brom keuzes in moeten durven maken. Op papier hebben ze een elftal wat net onder doet voor AZ, maar als je ze ziet voetballen dan is het nog net iets teveel SC Heerenveen of FC Groningen."

Van Overeem speelt dinsdagmiddag overigens mee in de oefenwedstrijd van FC Utrecht tegen Almere City FC.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!