Hake trots: ''Dat hadden er ook wel een paar meer kunnen zijn''

0
Hake trots: ''Dat hadden er ook wel een paar meer kunnen zijn''

Jong FC Utrecht won vrijdagavond met ruime cijfers (2-5) op bezoek bij FC Dordrecht en trainer Rene Hake was na afloop trots op de prestatie van zijn ploeg. De oefenmeester beseft echter ook dat de score nóg hoger had kunnen uitvallen. 

"Vandaag (vrijdag, red.) hebben we vijf goals gemaakt in één wedstrijd, dat is natuurlijk heel goed maar dat hadden er ook wel een paar meer kunnen zijn", blikt hij terug op de clubsite. “Als je zo snel met elf tegen tien man komt, dan hadden we daar echt meer uit kunnen halen door goed te blijven combineren en het spel simpel te houden", legt Hake uit. 

"Dat we dan alsnog twee tegendoelpunten krijgen, daar word ik niet vrolijk van", vervolgt hij. "Onze twee centrale verdedigers krijgen dan ook nog allebei een gele kaart, dat zijn dingen die met ervaring te maken hebben. Dat moeten ze leren en daar moeten ze slimmer in worden. Gelukkig was de marge groot genoeg en zijn we er niet ingetrapt om een tweede gele kaart te krijgen", aldus Hake. 

"De wedstrijd had totaal anders kunnen lopen als we met tien tegen tien kwamen te staan", beseft hij. "We hebben nu tussen de beide interlandperiodes vijf wedstrijden gespeeld en geen enkele wedstrijd verloren, veel goals gemaakt en als ploeg zijn we enorm gegroeid. Dat laten we ook zien op de ranglijst. We hebben stappen gemaakt en dat is voor dit team mooi om te zien", besluit Hake tevreden. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›