VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht speelt gelijk bij SC Heerenveen

FC Utrecht weet een punt mee te nemen uit de wedstrijd tussen Sc Heerenveen en FC Utrecht. In Friesland werd het 1-1. Daarmee komt de ploeg goed weg, omdat de Friezen in de slotfase penalty misten.

De eerste helft was overduidelijk voor het betere FC Utrecht. Na achttien minuten viel dan ook de terechte 0-1. Gyrano Kerk beslite met een magistraal stiftje. Warner Hahn kon alleen kansloos toekijken. Na een half uur spelen was het de thuisploeg, die inmiddels wat beter in haar spel kwam, die de de 1-1 wist te maken. Chidera Ejuke maakt op aangeven van Van Bergen de 1-1.

In het tweede bedrijf gebeurde er maar weinig. Een moment tekende de wedstrijd. In de 76ste minuut maakte Rico Strieder een oliedomme overtreding die een terechte penalty veroorzaakte. Het was echter Jens Odgaard die voor de tweede maal dit seizoen miste vanaf elf meter. Hierna werd er niet meer gescoord.

Opstelling SC Heerenveen: Warner Hahn; Sherel Floranus, Ibrahim Dresevic, Sven Botman, Lucas Woudenberg; Rodney Kongolo, Hicham Faik, Joey Veerman; Mitchell van Bergen, Jens Odgaard (78. Anders Dreyer), Chidera Ejuke (90+1. Alen Halilovic).

Opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher (65. Issah Abass), Sander van de Streek (64. Rico Strieder), Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau (81. Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson.