Klaiber reageert op uitlatingen Troupée: ''Wat moet ik ermee?'' Week van de waarheid voor FC Utrecht: ''Dat wil iedereen meemaken'' KNVB geeft opheldering over coronavirus in Nederland Instanties overleggen vandaag over nieuwe datum FC Utrecht - Ajax FC Utrecht mist Klaiber in uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk

''Ze deden me in de zomer van vorig jaar een aanbieding''

( 0 reacties)
''Ze deden me in de zomer van vorig jaar een aanbieding''

Maarten Paes is niet alleen de sluitpost van FC Utrecht, maar ook bij Jong Oranje staat de 21-jarige doelman onder de lat. Hij is eerste keus onder bondscoach Erwin van de Looi, vóór Ajacied Kjell Scherpen.

De Nederlandse beloften zegevierden met 5-1 over Jong Cyprus. "Nu moet ik ervoor zorgen dat ik dat blijf. Maar zo lang ik bij FC Utrecht mijn minuten blijf maken, is er niemand die me hier bij Jong Oranje uit de basis zal spelen", laat Paes weten aan De Gelderlander.

Het was zijn debuut. Iedere international krijgt zeven toegangskaarten, en Paes was er snel vanaf. "Ze waren er allemaal, ja. De steun van mijn familie voel ik heel sterk. Mijn vader belt me elke dag. Hij vraagt hoe het gaat en of ik goed getraind heb. Hij is mijn grootste fan", vervolgt hij.

Paes speelde jarenlang bij NEC, maar tot een doorbraak kwam het niet. "NEC deed me in de zomer vorig jaar een aanbieding, maar ik vond dat FC Utrecht een beter plan voor me had. Daarbij kon ik met Jong Utrecht in de eerste divisie spelen, terwijl Jong NEC in de beloftencompetitie zat." Inmiddels is hij eerste doelman in Utrecht. "Dáárvoor was ik bij NEC vertrokken", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!