Emanuelson: ''Dan geeft tegen Ajax spelen wel extra motivatie'' 'FC Utrecht dreigt Dijkhuizen op korte termijn kwijt te raken' Debutant St. Jago geniet: ''Ze zeggen dat ik Jeroen moet betalen'' VIDEO | Opsteker bij FC Utrecht: drie spelers hervatten training Strieder reageert: ''Teleurstellend als dat dan niet gebeurt''

Lof voor 'atletische' St. Jago: ''Hij was uitstekend tegen NEC''

( 0 reacties)
Lof voor 'atletische' St. Jago: ''Hij was uitstekend tegen NEC''

FC Utrecht heeft Emil Bergström op huurbasis naar FC Basel laten vertrekken en daardoor heeft trainer John van den Brom met Willem Janssen en Justin Hoogma nog maar twee centrumverdedigers in zijn selectie. De oefenmeester maakt zich echter geen zorgen. 

"Met Mark van der Maarel, Giovanni Troupée en Urby Emanuelson heb je jongens die daar kunnen spelen", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Daarnaast heb je met Tommy St. Jago en Christopher Mamengi twee jeugdspelers die zich aandienen", aldus Van den Brom, die de eigen jeugd dit seizoen dolgraag een kans wil geven bij de club uit de Domstad. 

"Als we bang zijn om met eigen jongens te gaan werken, wat heeft het dan nog voor zin om met Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie te spelen? Ik zie elke wedstrijd van Jong", vervolgt hij. "Die jongens ontwikkelen zich ook, er zit talent. Dan moet je die jonge talenten ook voor de leeuwen durven te gooien. Dat heb ik altijd gedaan", vertelt Van den Brom.

De 19-jarige Tommy St. Jago maakte in de besloten oefenwedstrijd tegen NEC een sterke indruk. "Dat bedoel ik", reageert hij. "Tommy was uitstekend tegen NEC en niet alleen vanwege dat doelpunt. Daar staat gewoon een atletische verdediger die rustig aan de bal is. Natuurlijk is het makkelijk met een ervaring man als Urby naast je, maar hij heeft het prima gedaan." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!