Emanuelson: ''Dan geeft tegen Ajax spelen wel extra motivatie'' 'FC Utrecht dreigt Dijkhuizen op korte termijn kwijt te raken' Debutant St. Jago geniet: ''Ze zeggen dat ik Jeroen moet betalen'' VIDEO | Opsteker bij FC Utrecht: drie spelers hervatten training Strieder reageert: ''Teleurstellend als dat dan niet gebeurt''

''De derde plek lijkt een realistisch doel voor FC Utrecht''

( 0 reacties)
''De derde plek lijkt een realistisch doel voor FC Utrecht''

FC Utrecht kende een ietwat tegenvallende start van de competitie. De Domstedelingen verloren de laatste twee competitieduels van VVV-Venlo en FC Twente, maar volgens Tussen de linies doet de ploeg van trainer John van den Brom mee om de derde plek.

"FC Utrecht heeft een goede zomer achter de rug en is in de competitie goed op weg", schrijft Enrico Raho. "Dat laatste is nog niet helemaal te zien in hun resultaten, maar als dat zo doorgaat komen de punten vanzelf en lijkt de derde plek een realistisch doel. Zeven punten uit vijf wedstrijden is misschien niet de beste start die men zich kon wensen, maar op basis van de xG-cijfers had de ploeg recht op meer gehad."

FC Utrecht heeft zich deze zomer goed versterkt, maar heeft defensief ingeleverd. "Het gemis van Letschert en Bergström zal te voelen zijn. Beide spelers zaten net als Janssen bij de 20 beste verdedigers van de Eredivisie, waarbij vooral opviel dat ze beide bij de moeilijkst te passeren spelers van het afgelopen seizoen zaten: minder dan 30% van de dribbles slaagde tegen ze", aldus Raho.

Met Adam Maher heeft FC Utrecht volgens Raho wel een goede slag geslagen. "Maher heeft misschien niet meer de naam van supertalent die hij voorheen had, maar met zijn prestaties is helemaal niets mis. We kunnen niet anders concluderen dan dat FC Utrecht één van de beste middenvelders van het afgelopen Eredivisie-seizoen heeft aangetrokken."

Uiteindelijk moet dat leiden tot een aanval op de derde plek. "Het aantrekken van opbouwend en aanvallend sterke spelers als Maher en Dalmau lijkt nu al vruchten af te werpen. Daarnaast draagt de ontwikkeling van een speler als Kerk ook bij aan de goede prestaties", aldus Raho, die veel vindt afhangen van Justin Hoogma. "Het is te hopen dat hij het net zo goed doet als Letschert en dat FC Utrecht geen spijt krijgt van het verhuren van Bergström. Het is in ieder geval goed om te zien dat Hoogma weinig fouten en overtredingen maakt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!