''Frustratie erg groot als je dan niet krijgt waar we recht op hebben'' Transfer Emanuelson lijkt van de baan: ''Daar zit het probleem'' VIDEO | Van den Brom toont onvrede richting Mulder: ''Wat een lul!'' Utrecht geeft tegen Willem II voorsprong uit handen in blessuretijd 'Vechtpartijen met supporters FC Utrecht in Frankrijk'

Spelers FC Utrecht in Nederlands elftal? ''Het is nog mogelijk''

( 0 reacties)
Spelers FC Utrecht in Nederlands elftal? ''Het is nog mogelijk''

Johan de Kock speelde meer in het verleden maar liefst 224 wedstrijden voor FC Utrecht. De oud-verdediger werd in de Domstad, waar hij tussen 1987 en 1994 onder contract stond, zelfs international.

In totaal lukte het maar elf spelers van FC Utrecht om het Nederlands elftal te halen. "Dat waren bijzondere momenten voor mij", blikt De Kock terug tegenover FC Utrecht TV. "De eerste keer dat ik in het Nederlands elftal mee mocht spelen was in 1993, een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Dat was hier in Utrecht, in de Galgenwaard. Ik stond samen met de huidige bondscoach, Ronald Koeman, centraal in de verdediging."

De Kock genoot bij het Nederlands elftal. "Dat is nog weer een paar stapjes hoger. De snelheid van handelen, van spelen ligt allemaal iets hoger. Het niveau lag hoger, waardoor ik als voetballer verder kon groeien. Maar door mijn ervaringen kon ik bij FC Utrecht ook duidelijk maken hoe zaakjes daar georganiseerd waren, waardoor je als club ook je voordeel er mee zou kunnen doen."

De oud-speler van FC Utrecht acht het niet onmogelijk dat er opnieuw spelers van FC Utrecht het Nederlands elftal halen. De laatste was Jens Toornstra in 2013. "Ja, het is nog mogelijk", meent De Kock. "Maar die stap wordt steeds groter om die te kunnen maken. Jonge spelers die zich ontwikkelen en 'iets' hebben worden al heel snel weggehaald door de grotere clubs", aldus De Kock.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!