VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht morst punten bij Willem II ''Frustratie erg groot als je dan niet krijgt waar we recht op hebben'' Transfer Emanuelson lijkt van de baan: ''Daar zit het probleem'' VIDEO | Van den Brom toont onvrede richting Mulder: ''Wat een lul!'' 'Vechtpartijen met supporters FC Utrecht in Frankrijk'

''Veel fans van vroeger niet meer in staat om naar FC Utrecht te gaan''

( 0 reacties)
''Veel fans van vroeger niet meer in staat om naar FC Utrecht te gaan''

Vier Utrechtse (oud-)voetbalclubs gaan langs bij zorginstellingen in de regio om met oude supporters herinneringen op te halen. De ouderen kijken een film over zestig jaar voetbalgeschiedenis in Utrecht en gaan in gesprek met oud-spelers.

FC Utrecht ondersteunt het initiatief, samen met DOS, Elinkwijk en Velox. Die drie clubs fuseerden in 1970 tot FC Utrecht. Gert van Es van het comité DOS/Elinkwijk/Velox merkt dat oudere fans het ontzettend waarderen.

Trouwe supporters raakten in het verleden hun eigen 'cluppie' kwijt. "De voetbalgeschiedenis begint voor velen in 1970, terwijl juist daarvoor bij de verschillende fans een clubgevoel enorm heerste", aldus Van Es in De Telegraaf. In de documentaire FC Fusie wanen ze zich weer even in die tijd.

"Veel fans van vroeger zijn helaas niet meer in staat om naar FC Utrecht te gaan of de film ergens te bekijken. Daarom besloten we vrij snel om zelf naar de ouderen toe te komen", geeft Van Es aan. Hij merkt dat de oude supporters ervan genieten. "Zelfs de stilste senioren zingen 'Utreg me stadsie' luidkeels mee. Voetbal leeft nog altijd onder de echte Utrechters."

FC Utrecht Maatschappelijk draagt ook haar steentje bij. Zo gaan vroegere topspelers als Marco Cabo, Joop Jochems en 'Mister FC Utrecht' Leo van Veen mee naar de zorginstellingen. "Jochems wordt keurig door zijn vrouw gebracht", lacht Van Es.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!