VIDEO | Arweiler scoort hattrick in oefenwedstrijd tegen Ajax

Een jeugdig FC Utrecht heeft dinsdagavond een 3-3 gelijkspel uit het vuur gesleept in een besloten oefenduel met Ajax. De remise hebben de Domstedelingen voor een groot deel te danken aan Jonas Arweiler, die dinsdag tot driemaal toe trefzeker was.

Via Liam van Gelderen kwam Ajax aanvankelijk vroeg op voorsprong op De Toekomst. In de vijfde minuut tekende de 18-jarige verdediger voor de 1-0. Een kwartier na de openingstreffer verdubbelde Carel Eiting de score. De van een blessure herstelde middenvelder schoot raak via de binnenkant van de paal.

Nog voor rust deed Jonas Arweiler iets terug namens FC Utrecht. De Duitse spits was in de 27e minuut verantwoordelijk voor de 2-1, alvorens hij de stand tien minuten later hoogstpersoonlijk gelijk trok. Door de doelpunten van Arweiler zochten Ajax en FC Utrecht met een 2-2 stand de kleedkamers op.

Na rust nam Ajax al vroeg weer de leiding. Vanaf elf meter schoot Siem de Jong de Amsterdammers op een 3-2 voorsprong. De benutte strafschop van De Jong leek genoeg voor de overwinning, totdat Jonas Arweiler in de blessuretijd zijn hattrick completeerde en de wedstrijd daarmee in een gelijkspel deed eindigen.

Ajax - FC Utrecht 3-3 (2-2)
5' 1-0 Van Gelderen
20' 2-0 Eiting
27' 2-1 Arweiler
37' 2-2 Arweiler
50' 3-2 De Jong (strafschop)
90' 3-3 Arweiler

Opstelling Ajax: Bruno Varela; Liam van Gelderen, Perr Schuurs (46' Filip Frei), Dean Solomons, Nordin Musampa; Jasper ter Heide (79' Joshua Pynadath), Carel Eiting (46' Donny Warmerdam), Siem de Jong (63' Max de Waal); Tunahan Tasci (46' Hassane Bandé), Damjan Dostanic (79' Jaymillio Pinas) en Zakaria Labyad.

Opstelling FC Utrecht: Niet gecommuniceerd.

? Jong #fcutrecht speelde gistermiddag in een besloten wedstrijd met 3-3 gelijk tegen een team van @AFCAjax. Namens de Utrechters scoorde Jonas Arweiler drie keer.

Vanmiddag, kick-off 13.30 uur, speelt Jong FC Utrecht in het Mandemakers Stadion een oefenpot tegen @RKCWAALWIJK.