Galgenwaard-dak wordt vandaag extra gecontroleerd (update)

0
Galgenwaard-dak wordt vandaag extra gecontroleerd (update)

FC Utrecht wil dat experts nog deze week het dak van Stadion Galgenwaard gaan onderzoeken. De staalconstructie rond het dak moet worden onderzocht, na het dakdrama bij AZ. 

Jan Spelt, stadiondirecteur, wil dat het dak nog voor de eerste thuiswedstrijd wordt onderzocht. Als dat niet lukt, gaat de wedstrijd gewoon door. Dat meldt FC Utrecht volgens het Algemeen Dagblad

Voor de inspectie moeten mensen het dak op, om de conditie van de lasnaden te kunnen beoordelen. "Als deze naden gescheurd zijn, dan ontstaat direct roestvorming", geeft Spelt aan.

"Uit de eerste controle is vorige week niets onregelmatigs gebleken. Bovendien heeft de Galgenwaard ook nog een oudere stevige boogconstructie."

Update I: RTV Utrecht laat weten dat alle lasnaden van de dakconstructie donderdag en vrijdag worden onderzocht door de eigenaar van Stadion Galgenwaard. "Prioriteit is nu de veiligheid van de mensen", reageert stadiondirecteur Jan Spelt.

Update II: de NOS laat weten dat vandaag 'alle lasverbindingen boven de vier tribunes worden nagekeken'. "Als het nodig is, gaat het werk ook morgen nog door", valt te lezen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!